Sadržaj:

Passagier Teller. Sretno hakiranje: 4 koraka
Passagier Teller. Sretno hakiranje: 4 koraka

Video: Passagier Teller. Sretno hakiranje: 4 koraka

Video: Passagier Teller. Sretno hakiranje: 4 koraka
Video: И ЭТО ТОЖЕ ДАГЕСТАН? Приключения в долине реки Баараор. БОЛЬШОЙ ВЫПУСК (Путешествие по Дагестану #3) 2024, Juli
Anonim
Passagier Teller. Happy Hacking
Passagier Teller. Happy Hacking

Gemaakt vrata.

Owen CiciliaTim JansenMees van Essen

Arduino brojač putnika: APC

Otvoreni pretvarač, besplatan kombi sa svim potrebnim vozilima. Ovo je najpopularniji događaj koji će vam pomoći da izađete na vikend ili na zitplaats na twee coupé -ima, ali je to to što vam je potrebno za 1 coupe verder misschien de ene perfecte zitplaats. In de spits wanneer het druk is en iedereen dezelfde coupé instapt in hoop voor een zitplaats en de conducteur omroept om verder naar voren te lopen omdat daar nog genoeg plek vrij is.

Tegenwoordig je op sa NS web stranice sa zen hoeveel coupés een trein heeft, een mooie toevoeging bij de site. Maar alsnog is de probleem soms dat er een massa mensen bij een coupé instappen die al vol zit. Hier hebben wij een oplossing voor bedacht. Wij hebben gezocht naar manieren om deze probleem tegen te gaan. Een scherm boven de coupé deur die aangeeft hoeveel plekken nog vrij zijn. Zo kunt u van tevoren inschatten waar u in kan stappen en of er kans is om een zitplaats te vinden.

Ova ideja će biti realistična sa Arduinom. Vrata druksensoren in elke stoel te plaatsen en die te verbinden met een scherm die aangeeft hoeveel stoelen vrij zijn. De Arduino berekent op welke stoelen druk uitgeoefent wordt en geeft dat weer op het scherm als een getal. De schermen zullen boven bij de deuren van de coupé geplaatst worden zodat de passagiers gelijk kunnen zien hoe vrij de coupé is. De arduino zal ook verbonden worden aan de wifi van de trein. Zo kan de arduino de aangegeven getal ook weergeven op de NS site. Op sa web stranice kunt u dan zien hoeveel coupés jou trein heeft plus hoeveel plekken er vrij zijn.

Deze systeem is niet alleen voor de passagiers handig maar ook voor NS. NS voorkomt zo iritacies van hun passagiers. Zo kan NS ook beter overzien hoeveel zitplaatsen er nodig zijn bij bepaalde locates en tijden in heel Nederland. Door dit systemem te gebruiken voorkomen we veel iritacies in the openbaar vervoer en zo kunnen wij his infrastrukturur verbeteren for comtobele reizen in de toekomst.

We hebben de Arduino gebruikt en hiervoor een systemem bedacht om het aantal vrije plaatsen in een trein coupe te tellen en weer te geven. Vrata middel van druksensors in de stoelen te doen die een signage doorgeven aan een display boven de deur van de coupe of de buitenkant van de trein. zo kunnen de passagiers zien waar er nog ruimte is voordat ze de drukken trein in stappen.

onderdelen.

- arduino.

- arduino ploča.

- Ada plod 0,56 LED ekran.

- druksensoren.

- kabels.

Korak 1: De Ontwikkeling

Zijn begonnen met het bestuderen van de Arduino, de mogelijkheden en hoe het werkt. en daarna zijn smo započeli s dizajnerskim razmišljanjem.

hoe zijn we op het idee gekomen. imali smo priliku za brainstorming sesiju zbog toga što je zoal a irriteert in het dagelijks leven, wat voor een dingen onhandig vind en graag zou willen dat het anders was. We zijn begonnen met brainstormen en zo zijn we op het idee gekomen om een display te maken in een trein die laat zien of er nog ruimte is zodat je niet de hele tijd moet doorlopen voordat je een plek heb gevonden. onderdelen voor prototip.

Korak 2: De Display

De Display
De Display

mi smo već započeli sve što smo htjeli sa ekrana, a mi smo dodali plodove Ada 0.56 LED displeja.

Korak 3: De senzor

De Sensor
De Sensor

hebben voor ons prototype een druk sensor gemaakt, elke keer dat senzor word ingedrukt gaat het cijfer op de display naar beneden, als de sensor word losgelaten gaat het

Korak 4: Arduino kod

/***************************************************

Ovo je biblioteka za naše I2C LED naprtnjače

Dizajnirano posebno za rad sa Adafruit LED 7-segmentnim ruksacima-https://www.adafruit.com/products/881-https://www.adafruit.com/products/880-https:// www. adafruit.com/products/879 - https://www.adafruit.com/products/878 9 Ovi ekrani koriste I2C za komunikaciju, za povezivanje su potrebna 2 pina. Postoji više I2C adresa koje se mogu birati. Za ruksake s 2 adrese Odaberite igle: 0x70, 0x71, 0x72 ili 0x73. Za naprtnjače s 3 adrese Odaberite igle: 0x70 do 0x77

Adafruit ulaže vrijeme i resurse u pružanje ovog otvorenog koda. Molimo vas da podržite Adafruit i hardver otvorenog koda kupujući proizvode od Adafruit-a!

Napisao Limor Fried/Ladyada za Adafruit Industries. BSD licenca, sav gornji tekst mora biti uključen u svaku ponovnu distribuciju ************************************** **************/

#include // Omogućite ovu liniju ako koristite Arduino Uno, Mega itd. #include #include "Adafruit_LEDBackpack.h"

Adafruit_7segment matrica = Adafruit_7segment ();

void setup () {#ifndef _AVR_ATtiny85_ Serial.begin (9600); Serial.println ("Test 7 -segmentnog ruksaka"); #endif matrix.begin (0x70); pinMode (7, INPUT_PULLUP); pinMode (8, INPUT_PULLUP); pinMode (9, INPUT_PULLUP); pinMode (10, INPUT_PULLUP); }

void loop () {int seatFree = 42;

int button1 = digitalRead (7); if (button1 == LOW) {seatFree = seatFree -1; }

int button2 = digitalRead (8); if (button2 == LOW) {seatFree = seatFree -1; }

int button3 = digitalRead (9); if (button3 == LOW) {seatFree = seatFree -1; }

int button4 = digitalRead (10); if (button4 == LOW) {seatFree = seatFree -1; }

// ispisuje matrix.print s pomičnim zarezom (seatFree); matrix.writeDisplay (); kašnjenje (50);

}

Preporučuje se: